Geschiedenis KNA

Hier een stukje waneer de vereniging is opgericht en wat er de loop der jaren is gebeurd.

Om te beginnen  K.N.A betekent Kunst Na Arbeid is opgericht in het jaar 1946 door Dhr van der Kamp. Dus net na de tweede wereld oorlog toen de mensen zich blij en vrij voelden en te gaan en staan waar ze wilden.

In die tijd is ook de herkennings mars geschreven  door Dhr Roelofs. Dit was de eerste dirigent van de club. Deze mars word nog bij elk optreden vrolijk als eerste gespeeld.

Door de jaren zijn er veel verschillende en leuke dingen gebeurd.

Op veschillende momenten is er hard gestudeerd om naar verschillende concoursen te gaan om daar te laten horen wat er in de vingers zat. En dat door het hele land heen zoals Rotterdam, Vlissingen, Arnhem enz. Niet altijd werden er prijzen binnen gehaald maar een enkele keer toch wel.

Zo ook in het concour Vlissingen waar een eerste prijs werd behaald dat op de terug weg nog even werd gevierd in de buurt van Hilvarenbeek.

In het jaar dat Maxima en Willem van Alexander gingen trouwen en de tango werd gespeeld werd de accordeon weer heel populair en is er veel jeugd bijgekomen wat ook heel leuk was voor de vereninging.

Nu in 2016 is het nog steeds een leuke en gezellige vereniging met als dirigent Marten Deelstra. Maar toch is het leuker om wat meer jeugd er bij te hebben dus wie voelt zich geroepen